Selecteer een pagina

Eind december is het weer tijd voor één van de mooiste jaargetijden van het hele jaar: kerst staat weer voor de deur. Na deze zalige feestdagen is het ook weer tijd voor de jaarwisseling: genoeg reden voor gezelligheid dus. Wanneer de feestdagen er weer aankomen, is het ook altijd weer tijd om cadeaus te geven aan familie, collega’s of vrienden. Dit hangt natuurlijk af van met wie jij je kerst viert. Kerst is een jaarlijks terugkerende traditie, dus kan het nog wel eens lastig zijn om elk jaar weer met geschikte cadeaus te komen voor de mensen met wie je kerst viert. Wanneer je weinig inspiratie voor cadeaus van de lokale speelgoedwinkel hebt, is het wellicht een leuk idee om je eigen cadeau te maken.

Zelfgemaakte cadeaus geven bij de ontvanger vaak een veel fijner gevoel dan gekochte cadeaus. Dit komt doordat er achter zelfgemaakte cadeaus een stuk meer interesse en moeite zit. Iemand heeft immers meerdere uren gezwoegd voor jouw cadeau: dat geeft aan dat diegene echt om je geeft!

Wanneer je zelf een cadeau gaat maken, is het handig om eerst te inventariseren wat je zelf kunt. Wanneer je te veel hooi op je vork neemt kan het cadeau verkeerd uitpakken, vooral omdat het cadeau dan door de slechte kwaliteit niet heel bruikbaar zal zijn. Een leuk idee om te maken met kerst is het breien van een leuke kersttrui of een paar warme kerstsokken. Deze cadeaus zijn tamelijk eenvoudig te maken, vooral wanneer je al ervaring hebt met breien. Bedenk je van te voren even welk figuur de ontvanger leuk zal vinden, en probeer deze dan op een leuke manier te verwerken in de kersttrui of -sokken. Deze warme cadeaus zijn niet alleen leuk voor de feestdagen, maar komen ook zeker van pas tijdens andere koude jaargetijden!