Selecteer een pagina

Voor veel volwassenen is het al een hele tijd geleden dat zij voor het laatste aan de slag zijn gegaan met lijm, potloden, verf en een schaar. Misschien was dat zelfs wel op de basisschool. Gelukkig is er momenteel een trend aan de gang welke ons weer even meeneemt naar die tijd, namelijk knutselen voor volwassenen. Er zijn genoeg knutselprojecten waar je als volwassene thuis aan kunt beginnen. Van leer verven tot breien en van tekenen tot strijkkralen. Een aantal hiervan zetten we in deze blog voor je op een rijtje.

Breien

Wat je met een beetje wol en een paar breinaalden wel niet kan maken. Van kleding tot kleden en van een mooie sjaal tot een zacht kussensloop. Het is heerlijk om aan de slag te gaan met het breien van een mooi project. Misschien kun je eindelijk eens beginnen aan die deken die je al zo lang wilde maken, of misschien lijkt het je veel leuker om iets voor je (klein)kinderen te maken.

Tekenen

Wanneer je een hobbywinkel inloopt is de kans groot dat je hier meerdere kleurboeken voor volwassenen vindt. Voor veel mensen is tekenen een heerlijke vorm van ontspanning. Even tijd voor jezelf terwijl je bijvoorbeeld een mooie Mandela inkleurt. Wanneer je jezelf niet heel creatief vindt, maar het wel leuk vind om ergens mee bezig te zijn is dit zeker een aanrader.

Textiel bewerken

Heb je een oude leren jas, of een verkleurde leren bank in je bezit? Geef deze dan een nieuwe uitstraling door ze te behandelen met wat leerverf. Het is erg gemakkelijk en het behandelde product ziet er gelijk weer als nieuw uit! Zo ben je zelf lekker bezig en krijgt je interieur ook nog eens een make-over.

Strijkkralen

Wanneer je echt even terug wilt naar vroeger, kun je eens met strijkkralen aan de slag gaan. Hier kan je de mooiste vormpjes en figuren mee maken. Je kunt er geheel je creativiteit in kwijt.