Selecteer een pagina

De kerst staat weer voor de deur, dat betekent een hoop lekker eten en gezelligheid. Deze tijd van het jaar is voor veel mensen een welkome tijd van vakantie, zo in de koude wintermaanden. Kerst bestaat voor veel families uit het samenzijn met elkaar in een knusse woonkamer. Bij dit gezellige samenkomen hoort ook het één en ander aan tradities. Er zijn een aantal tradities die algemeen bekend zijn, zoals het kerstontbijt bijvoorbeeld. Maar erg veel families, gezinnen of vriendengroepen verzinnen ook hun eigen tradities. Zo is een ‘foute kersttruien avond’ een trend geweest die snel is opgekomen rondom kerst. Ondertussen heeft iedereen wel eens van een foute kersttrui gehoord, maar wist je dat je deze ook helemaal zelf in elkaar kunt breien?

Een foute kersttrui is een goede manier om een gezellige avond te kick-starten. Wanneer iedereen in een melige trui gekleed is, wordt de sfeer direct erg ontspannen. Om te voorkomen dat je dezelfde trui als iemand aanschaft, kun je je eigen kersttrui breien! Op deze manier weet je zeker dat jouw trui ontzettend origineel is, en kun je er ook nog eens geheel je eigen inbreng aan geven.

Bij het breien van de trui kun je je inspiratie op doen op het internet. Zoek hierbij naar leuke, maar eenvoudige afbeeldingen waarvan je overtuigd bent dat je ze na kunt breien. Wanneer je erg ingewikkelde sjablonen na gaat proberen te maken, kun je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Je dient vooral rekening te houden met de details van een afbeelding voor op de kersttrui, maak het een beetje makkelijk voor jezelf en houd de complexiteit beperkt!

Wanneer de trui af is zal jij ongetwijfeld de show stelen op de foute kersttruienavond. Als je gebruik maakt van duurzame materialen, kan je de trui zelfs de komende jaren hergebruiken. Dit scheelt ook weer in de  jaarlijkse kosten voor kerst!