Selecteer een pagina

Zou je graag een diamond painting willen maken? Is het echter voor het eerst dat je dit gaat doen? Dan kan het beslist geen kwaad om eerst even enkele tips te lezen. Ongeacht het feit dat een diamond painting maken eigenlijk voor iedereen tot de mogelijkheden behoort zijn er wel een aantal foutjes die in de praktijk nog steeds te vaak worden gemaakt. Wil jij ervoor zorgen dat jij niet geconfronteerd zal worden met deze fouten? In dat geval kunnen we je uitsluitend aanraden om rekening te houden met de tips zoals aangegeven op deze pagina.

  1.                1.) Kies voor een echt leuke diamond painting

Vandaag de dag kan er worden vastgesteld dat er ongelofelijk veel verschillende soorten diamond paintings bestaan. Dit zorgt er voor dat er voor iedereen wel een diamond painting naar wens kan worden aangekocht. Ben jij bijvoorbeeld een dierenliefhebber? Of ben je helemaal verzot van New York? De kans is groot dat je in beide gevallen precies die ene diamond painting kan vinden die jij achteraf graag in je interieur zal willen kunnen aanschouwen. Kan je toch niet meteen een afbeelding vinden in het standaard assortiment dat je aanspreekt? Dan is een diamond painting op maat laten maken ook nog altijd mogelijk!

  •                2.) Vergeet niet om een pincet in huis te halen!

Bij het aanschaffen van een diamond painting pakket ontvang je in principe nagenoeg alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. We zeggen echter wel degelijk ‘nagenoeg’ alles, want het is altijd een goed idee om op voorhand even een pincet in huis te halen. Veel mensen denken hier niet aan en komen wanneer ze aan de slag willen gaan met hun diamond painting tot de vaststelling dat er nergens in huis een pincet te vinden is. Jammer, maar het plaatsen van de steentjes met de vinger is voor de meeste volwassenen toch echt vrij onmogelijk.

  •                3.) Verwijder niet meteen de volledige folie!

Bij het kopen van een diamond painting zal je kunnen vaststellen dat er altijd een beschermende folie op de kleeflaag van het canvas is aangebracht. Deze folie moet er voor zorgen dat de lijmlaag niet wordt aangetast door bijvoorbeeld vuil of rondvliegend stof. Het wordt dan ook aangeraden om de folie slechts beetje per beetje te verwijderen. Op deze manier wordt voorkomen dat steentjes na het plaatsen al snel terug zullen loslaten.

  •                4.) Druk de steentjes na het plaatsen extra aan

Tot slot is het ook altijd een goed idee om er voor te kiezen om de steentjes nadat deze op het canvas zijn geplaatst nog even extra goed aan te drukken. Het gebeurt niet vaak, maar in de praktijk is het mogelijk dat slecht aangedrukte steentjes op een zeker ogenblik zullen loslaten. Het spreekt voor zich dat je dit koste wat het kost zal willen voorkomen. Door de steentjes na het plaatsen even extra aan te drukken zorg je er bovendien tegelijkertijd ook voor dat het geheel veel mooier op elkaar aan zal sluiten. Eventueel zou je er voor kunnen kiezen om voor het aandrukken van de steentjes gebruik te maken van een speciale diamond painting roller.