Selecteer een pagina

Als jij op zoek bent naar een nieuwe hobby, dan is diamond painting de laatste trend in Nederland. Steeds meer mensen gebruiken diamond painting om tot rust te komen, om de tijd nuttig door te brengen en om een echt kunstwerk te creƫren. Het goede nieuws is dat iedereen het kan, van jong tot oud en dat het resultaat altijd schitterend is. Je geeft je schilderij een mooie plaats boven de openhaard of je geeft hem weg als cadeau. Wat ook je bedoeling, er zijn steeds meer mensen die gevangen worden door deze techniek die ook wel borduren met steentjes genoemd wordt. Meer weten? Lees hier dan verder voordat je zelf met je steentjes en je patroon in de weer gaat.

Wat is diamond painting?

Diamond painting is te vergelijken met schilderen met nummers. In plaats van verf gebruik je kristallen steentjes in allerlei kleuren. Je krijgt een patroon waar duidelijk op aangegeven staat welke kleur waar geplaatst moet worden. Vervolgens breng je de steentjes hierop aan. Dit kan door middel van een was of een folie gedaan worden. De meeste diamond paintings worden geleverd als een compleet pakket, dus je kunt dan direct beginnen. Je kiest uit een foto uit het aanbod van de winkel, maar je kunt ook je eigen foto aanleveren. Iedereen kan op deze manier een schitterend kunstwerk maken.

Wat je moet weten als beginner

Als jij van plan bent met diamond painting te beginnen, dan heb je een aantal dingen nodig. Vaak worden deze al bij je patroon aangeleverd, maar het is altijd goed om dit even te controleren. Allereerst heb je een canvasdoek nodig waarop het patroon van de foto die jij hebt uitgekozen is afgedrukt. Je hebt een pennetje nodig of een pincet waarmee je de steentjes optilt en aanbrengt. Uiteraard zijn de steentjes ook nodig, zowel als enkele bakjes waarin je ze kunt sorteren en een aantal waxblokjes. Deze waxblokjes gebruik je als lijm. 

3 tips om met diamond painting te beginnen

Veel mensen zeggen dat diamond painting bijzonder rustgevend werkt. Daarnaast geeft het ook veel voldoening, want het eindresultaat mag er wezen. Neem diamond painting als nieuwe hobby en je zal er niet snel op uitgekeken raken. We hebben hier drie tips samengesteld voor iedereen die aan deze hobby wil beginnen.

  1. Je kunt al je steentjes sorteren in afzonderlijke bakjes, maar het is veel gemakkelijker om hier een eierdoosje voor te gebruiken. Deze hebben minstens 6 vakjes waar je steentjes in kwijt kunt. En als je stopt dan hoef je deze niet eens terug in het zakje te doen, want je pakt je eierdoosje er voor de volgende sessie gewoon weer bij.
  2. Plak je canvas vast op een houten snijplank. Op die manier heb je een goede ondergrond, kan je canvas niet bewegen en zet je deze gemakkelijk weg als je stopt.
  3. Aan de zijkant van je diamond painting canvas heb je een overzicht met de nummers en de steentjes die erbij horen. Plak bij elk nummer het juiste steentje, zodat je het overzicht bewaard en je nooit meer hoeft af te vragen welk cijfer bij welke kleur hoort.

Enthousiast geworden? Kijk dan snel op www.diamondpaintingwinkel.com.